4,5 тисячі людей залишаються у Торецьку. Влада закликає евакуюватися

3 хвилини на читання
Зображення посту: 4,5 тисячі людей залишаються у Торецьку. Влада закликає евакуюватися
Фото: Reuters

На цей тиждень вдалося вивезти більше 1300 людей з Торецької громади на Донеччині. Про це повідомив начальник міської військової адміністрації Василь Чинчик в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Загалом у Торецькій громаді залишилося 9,5 тисяч людей. Сюди належать 2 міста, 10 селищ і 7 сіл. За офіційними даними, у самому Торецьку залишилося 4,5 тисячі населення. Але коли збільшилася інтенсивність обстрілів, під час яких ворог нещадно нищить нашу інфраструктуру та наносить смертельні удари, охочих евакуюватися стало більше», – зауважив він.

Жителів евакуюють правоохоронці, рятувальники та волонтери. Для цього вони використовують броньовані автомобілі, бо росіяни постійно обстрілюють регіон з різного виду озброєння. Про це hromadske розповів волонтер громадської організації «База UA» Антон Яремчук. Він зазначив, що на Донеччині біля лінію фронту залишаються багато людей.

«Проблем з виїздом та прихистком — немає. Є проблема, що деякі люди, особливо на околиці міст, інформаційно ізольовані. Вони живуть у підвалах під обстрілами й не знають про евакуацію або сподіваються перечекати бойові дії», — зауважив Яремчук.

Залишити заявку на евакуацію можна за номерами телефонів: 099-601-94-91, 066-952-63-60.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...