• ВАЖЛИВО
  • Експертна думка

«5% нашої армії – це ЛГБТ-люди»: експерт з адвокації Андрій Кравчук про важливість цивільних партнерств в Україні

2 хвилини на читання

Те, що в українській армії є військові з ЛГБТ-спільноти, є однією з причин подання законопроєкту про цивільні партнерства. Про це сказав експерт Правозахисного ЛГБТ-центру «Наш світ» Андрій Кравчук в програмі «На часі».

«Насправді, в армії їх стільки, скільки й в суспільстві, такий самий відсоток. В суспільстві – це близько 5%, згідно зі світовими дослідженнями. Але більшість з них ведуть прихований спосіб життя, вони не розголошуються стосовно своєї орієнтації не перед ким, окрім свого оточення. Тому ми не бачимо їх навколо себе, а вони скрізь», — зазначив Кравчук.

Він наголосив, що одностатеві пари не мають права на успадкування майна один одного, що може бути проблемою під час війни. Також їм не можна відвідувати партнерів в лікарні – медики можуть заборонити і юридично це не буде порушенням.

Андрій Кравчук також поділився, що разом зі своїм партнером у стосунках вже 25 років. Тому на власному досвіді знає про усі перепони, які трапляються на шляху ЛГБТ-людей в Україні.

 

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроєкт № 9103 про цивільні партнерства.

 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...