Автоматичних штрафів для всіх, хто не оновив дані в ТЦК – не буде

1 хвилина на читання
Зображення посту: Автоматичних штрафів для всіх, хто не оновив дані в ТЦК – не буде
Фото: ілюстративне

16 липня закінчується двомісячний термін для оновлення військово-облікових даних. Про це нагадав директор Департаменту кадрової політики Міноборони України Марк Андрусяк.

Українці мали оновити місце свого проживання, номер телефону та електронну адресу. При цьому ті, хто не оновив свої дані, може бути оштрафований на суму від 17 до 25 тисяч гривень.

Андрусяк уточнив, що штрафи можуть накласти протягом трьох місяців з моменту виявлення правопорушення до одного року з моменту його скоєння.

«Законом України та іншими нормативно-правовими актами не передбачено процедури автоматичного накладання штрафів», – сказав він.

Після 17 липня стосовно тих громадян, які несвоєчасно оновили облікові дані, будуть відкриті адміністративні правопорушення. Повноваження накладати штрафи – матимуть тільки працівники ТЦК. Правопорушення виявити може технічний працівник ТЦК.

«За інформацією, яка є в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, який усі більше знають як систему “Оберіг”, він може це побачити. Виявлення факту цього правопорушення він документально оформлює і передає керівнику ТЦК для складання протоколу», – сказав Андрусяк.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...