• ВАЖЛИВО

Байден зняв свою кандидатуру з виборів президента США

1 хвилина на читання
Зображення посту: Байден зняв свою кандидатуру з виборів президента США
Фото: Getty Images

Президент Сполучених Штатів Джо Байден увечері 21 липня 2024 року заявив про вихід із передвиборчих перегонів. Про це він написав у соцмережі Х.

«І хоча я мав намір балотуватися на переобрання, я вважаю, що в інтересах моєї партії та країни для мене краще відійти в сторону і зосередитися виключно на виконанні своїх обов’язків як президента на залишок мого терміну», – йдеться в дописі.

Згодом він опублікував ще одну заяву, в якій замість себе запропонував кандидатуру віцепрезидентки США Камали Гарріс.

«Сьогодні я хочу запропонувати свою повну підтримку і схвалення того, щоб Камала стала кандидатом від нашої партії цього року. Демократи – настав час об’єднатися і перемогти Трампа. Давай зробимо це», – заявив Байден.

Про заміну кандидадата від Демократичної партії іноземні ЗМІ почали писати після невдалих для Байдена дебатів з Трампом. Тоді йшлося, що Джо Байдена може замінити Камала Гарріс. За даними Reuters, віцепрезидентка має найвищу впізнаваність серед усіх альтернативних кандидатів та найвищий рейтинг серед демократів, які могли б серйозно розглядатися як кандидати на посаду нового лідера США.

Віцепрезидентка США офіційно підтримує Україну. Ще під час передвиборчої кампанії 2020 року Камала Гарріс виступила із засудженням російської агресії та окупації Криму.

Камала Гарріс представляла США на Саміті миру у Швейцарії у червні цього року.

Зображення посту: Байден зняв свою кандидатуру з виборів президента США
Фото: Офіс Президента України

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...