Bloomberg: Іран заперечує постачання балістичних ракет Росії

4 хвилини на читання
Зображення посту: Bloomberg: Іран заперечує постачання балістичних ракет Росії
Фото: ілюстративне

Іран спростував повідомлення про постачання Росії балістичних ракет, пише Bloomberg. В країні заявили, що не надають військової підтримки жодній зі сторін у російсько-українській війні.

«Фундаментальний і заявлений підхід Ісламської Республіки Іран щодо конфлікту в Україні залишається послідовним і незмінним», — повідомило державне інформаційне агентство IRNA з посиланням на речника Міністерства закордонних справ Нассера Канаані.

При цьому іранське видання Didban Iran повідомляє, що Іран за бартером відправив до Росії балістичні ракети. Про це в інтерв’ю розповів член комітету з питань національної безпеки і зовнішньої політики іранського парламенту Ахмад Ардестані.

«Іран експортує дрони і ракети в Росію в рамках економічного і політичного співробітництва. З іншого боку, росіяни співпрацюють з Іраном, щоб обійти санкції. Ми повинні забезпечити імпорт соєвих бобів, кукурудзи та пшениці, щоб задовольнити наші потреби. Одна частина бартеру містить відправлення ракет, а інша частина — відправлення військових дронів у Росію», — сказав Ардестані.

Нагадаємо, раніше Bloomberg писав, що Іран найближчим часом може передати Росії балістичні ракети.

До цього Reuters повідомляло про плани Тегерана передати Росії сотні балістичних ракет Fath-360. Зазначалося, що російські солдати вже проходять в Ірані підготовку.

Нагадаємо, що росіяни чи не щодня запускають в Україну іранські безпілотники Shahed. Крім того, на озброєнні російських військ помічали й артилерійські боєприпаси різних видів іранського виробництва, зокрема реактивні снаряди до систем типу «Град».


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...