• ВАЖЛИВО

Борис Джонсон розповів про «мирний план» Трампа для України

2 хвилини на читання
Зображення посту: Борис Джонсон розповів про «мирний план» Трампа для України
Фото: SCANPIX

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон після зустрічі з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом повідомив деталі «мирного плану». Про це він написав в колонці Daily Mail.

На його думку, Трамп може завершити війну в Україні.

«Я вірю, що Трамп може покласти їй край — на правильних умовах для України та Заходу. Я підкреслюю, що не можу бути впевненим, що саме він зробить у разі обрання. Але це те, що він може зробити», — написав Джонсон.

Першим кроком плану може стати дозвіл Україні від країн-партнерів бити далекобійними ракетами по військових обʼєктах на території РФ. Це могло б допомогти відкинути російські війська. Тоді йшла б мова про перемовини між країнами.

Так Росія має відступити до кордонів 24 лютого 2022 року. А Україна при зможе вступити до ЄС та НАТО за своїм бажанням.

Джонсон вважає, що українські військові після завершення бойових дій могли б дислокуватися у країнах ЄС, замінивши таким чином військових США. Експремʼєр зазначив, що таким чином Трамп міг би «заощадити гроші, повернути американські війська додому і змусити європейців робити більше для власного захисту, що є однією з його ключових цілей».

Ще одним пунктом в «мирному плані» є введення особливих правил для російськомовного населення України, що могло б дозволити Росії оголосити про виконання завдань своєї так званої «СВО».

«Це означає підтримку українців до кінця. Якби Трамп був у Білому домі, я не думаю, що Путін був би настільки безрозсудним, щоб вторгнутися в Україну. Ніколи не забувайте, що саме Трамп, а не Обама чи Байден, дав українцям протитанкову зброю Javelin, яка мала вирішальну роль у битві за Київ у 2022 році. Трамп уже має досвід рішучої військової підтримки української демократії», — підкреслив Борис Джонсон.

У Офісі Президента України поки що не прокоментували пропозиції Бориса Джонсона.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...