Десять окупантів судитимуть в Україні

1 хвилина на читання
Зображення посту: Десять окупантів судитимуть в Україні
Фото: ілюстративне

Десять окупантів, які воювали проти ЗСУ в Донецькій, Луганській та Херсонській областях, постануть перед судом в Україні. Їх спіймали у Бахмутському і Мар’їнському районах. Пише пресслужба Донецької обласної прокуратури.

Їх судитимуть за державну зраду та колабораційну діяльність.

П’ять чоловіків увійшли до складу незаконних військових формувань та військ РФ у 2014 і 2022 роках. Один дослужився до посади командира відділення. Чоловіки воювали у лавах «народної міліції», мотострілецьких бригадах і медичному взводі. Перебуваючи в Донецькій, Луганській та Херсонській областях, вони забезпечували комунікації між підрозділами, контролювали роботу засобів РЕБ й зводили фортифікації.

Як пише пресслужба, ще 5 стали «добровольцями» у 2023-2024 роках. Один підписав контракт у виправній колонії м. Керч АР Крим. Громадяни проходили курси з вогневої підготовки й картографії. Служили стрільцями, гранатометником, водієм-електриком.

Читайте також: на Донеччині військовослужбовець здавав координати бойових позицій ЗСУ під Покровськом. ФСБ РФ обіцяла йому 1 млн рублів.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...