• ВАЖЛИВО

Енергоатом спростував інформацію про аварію на одному з енергоблоків Південноукраїнської АЕС

1 хвилина на читання

«Енергоатом» заявив, що інформація про аварію на Південноукраїнській АЕС, не правдива. На підприємтсві зазначають, що в роботі одного із енергоблоків станції виявлено зауваження, після чого він був розвантажений на 33% від номінальної потужності. Зауваження буде усунене після того, як фахівці «Укренерго» відновлять пошкоджені лінії та забезпечать можливість видачі електроенергії.

«Ця подія не пов’язана із проведенням ремонтної кампанії. Зазначена ситуація виникла внаслідок складних перехідних режимів, що сталися через ворожі обстріли  інфраструктури Укренерго, і супроводжувались значними коливаннями параметрів мережі (частота, напруга, струм), до якої були підʼєднані енергоблоки, з відключенням енергоблоків від мережі», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Українців директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко напередодні повідомив,  що з ладу вийшов один з енергоблоків на Південноукраїнській АЕС. Про це

«З двох незалежних джерел: знов аварія на Південноукраїнський АЕС. Дві зайві черги відключень від Укренерго сьогодні — бо енергоблок на 600 МВт знизив видачу. Скоріш за все, наступного тижня піде в ремонт»,  — написав Харченко.

Сьогодні в Україні в залежності від часу діють одна-дві черги відключень світла.

А в «Укренерго» повідомили, що споживання має тенденцію до зниження через спадання спеки.

Та нагадали, що що зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...