Грузинський парламент прийняв закон про «іноагентів» попри вето президентки

1 хвилина на читання
Зображення посту: Грузинський парламент прийняв закон про «іноагентів» попри вето президентки
Фото: Zurab Tsertsvadze

Закон «Про прозорість іноземного впливу», який називають аналогом російського закону про «іноагентів» може набути чинності в Грузії вже на початку червня. Про це пишуть грузинські ЗМІ.

У вівторок, 28 грудня, за подолання вето президентки Грузії проголосували 84 депутати. Так закон зобовʼязує неурядові компанії та ЗМІ, які отримують понад 20% фінансування з-за кордону, зареєструватися як організація, що проводить інтереси іноземної сили.

На рішення парламенту Грузії відреагували у Раді Європи. Генеральний секретар Марія Пейчинович Бурич засудила такі дії. Напередодні міжнародні партнери критикували закон через його несумісність з європейськими стандартами.

«Зробивши цей крок, влада Грузії, на жаль, упустила останню можливість відкликати цей законопроект і відмовилася вести змістовний діалог, ігноруючи недвозначні рекомендації Венеціанської комісії, чиї авторитетні юридичні висновки відображають наші демократичні стандарти», – йдеться у її заяві.

У Раді Європи також вважають, що ухвалення цього закону матиме негативний вплив на проведення чесних та вільних виборів у Грузії.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...