• ВАЖЛИВО

Гуманітарний коридор «Мокрани-Доманове» замість переходу на Сумщині. Як виїхати з окупації?

5 хвилин на читання
Зображення посту: Гуманітарний коридор «Мокрани-Доманове» замість переходу на Сумщині. Як виїхати з окупації?
Фото: з відкритих джерел

Проєкт Helping to Leave повідомляє, що українці, які виїжджають з окупації можуть скористатися гуманітарним коридором на кордоні з Білоруссю. Це пункт пропуску у Волинській області «Мокрани-Доманове».

«Після перевірки з боку білоруських прикордонників люди мають йти пішки близько 1,5 км по асфальтованій дорозі. Після перетину кордону та перевірки українськими прикордонниками всіх, хто повертаються, зустрінуть волонтери», — йдеться в повідомленні.

Але якщо необхідна допомога при перетині пішої зони за станом здоров’я, волонтери також можуть допомогти. Зокрема, людям з інвалідністю та українцям похилого віку.

Волонтери Helping to Leave безоплатно відвезуть вас до міста Ковель, за потребою придбають безкоштовні квитки на поїзд та допоможуть знайти тимчасове житло. У разі необхідності ви також зможете залишитися на безоплатну ночівлю з харчуванням та всім необхідним.

Також волонтери реєструють на грошову допомогу – наразі евакуйовані українці з окупованих територій або Росії можуть отримати 10 800 гривень від міжнародної організації Норвезька рада у справах біженців.

Зв’язатися з волонтерами можна в телеграм-боті: https://t.me/helpingtoleave_bot або за номером +380 (93) 177 64 58

Також в організації зазначають, що можуть допомогти виїхати з окупованих територій безкоштовно.

Минулого тижня ми повідомляли, що російські загарбники посилили обстріли Сумської області. Через це призупинено роботу гумкоридору «Колотилівка — Покровка» поки на 10 днів.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...