ISW: Захоплення Вугледара не забезпечить росіянам вигідну позицію у наступі

1 хвилина на читання
Зображення посту: ISW: Захоплення Вугледара не забезпечить росіянам вигідну позицію у наступі
Фото: Getty Images

В Інституті вивчення війни (ISW) зазначили, що росіяни не отримають оперативну перевагу, якщо окупують Вугледар на Донеччині. Про це йдеться у звіті американських аналітиків.

«Російські війська досягли околиць Вугледара, але захоплення Вугледара навряд чи дасть якусь особливу оперативну перевагу для подальших наступальних операцій у західній частині Донецької області», — йдеться в заяві.

Вони підтвердили, що росіяни зайшли в місто зі східної частини напочатку цього тижня. Але про просування поки не йдеться. Чи вдасться росіянам окупувати місто, залежить від рішень українських військових.

На думку експертів ISW, якщо українське командування вирішить, що ризик російського оточення Вугледара є занадто великими, то Україна може відступити. Якщо навпаки, то росіянам буде важко захопити місто, яке укріплювали два роки. Також осіння погода може ускладнити просування окупантів.

Вугледар, що на Донеччині, щодня перебуває під обстрілами російської армії. Блогер Сергій Стерненко оприлюднив відео міста з висоти пташиного польоту. 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...