Кераміка з Донеччини може стати спадщиною ЮНЕСКО

1 хвилина на читання

Кераміка Слов’янська потребує державної та міжнародної підтримки для її збереження й надання статусу елемента культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомив заступник міністра культури та інформаційної політики України Віктор Карандєєв під час робочої поїздки до Слов’янська.

«Ця кераміка – душа регіону. Ми дуже зацікавлені в збереженні унікальних речей. Нині ми активуємо контакти з міжнародними партнерами, ЮНЕСКО для збереження нематеріальної культурної спадщини», – сказав Карандєєв.

Він підкреслив, що саме збереження етнічної складової регіону, самих майстрів керамічної галузі може підтримати й економіку області.

Як ми писали раніше, Президент України Володимир Зеленський їздив на Донеччину. Там він був здивований, що деякі урядовці не були в регіонах по пів року і більше. Тому Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністрам невідкладно відправитися з робочими поїздками у регіони.

Після цього Донеччину відвідала Верещук. А в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун під час робочого візиту на Донеччину заявив, що в регіоні мешкає 45 тисяч ветеранів.

 

Зображення посту: Кераміка з Донеччини може стати спадщиною ЮНЕСКО
Фото: ukrainer

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...