Комітет Ради з питань здоров’я підтримав законопроєкт про цивільні партнерства

1 хвилина на читання
Зображення посту: Комітет Ради з питань здоров’я підтримав законопроєкт про цивільні партнерства
Фото: ООН

Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроєкт № 9103 про цивільні партнерства. Його рекомендували для ухвалення в першому читанні.

Про це повідомив один з ініціаторів законопроєкту, нардеп Дмитро Гурін.

«Нам кажуть, що одностатеві сімʼї це ненормально. Висловився цілий парламентський комітет здоровʼя нації — нормально, хлопці, робіть», — написав Гурін.

Ще проєкт закону мають розглянути в комітеті Верховної Ради з питань правової політики.

В пояснювальній записці до законопроєкту вказано, що цивільним партнерством є зареєстрований у визначеному порядку добровільний сімейний союз двох повнолітніх осіб, однієї чи різної статі, в основі якого лежить взаємоповага, взаєморозуміння, взаємопідтримка, взаємні права та обов’язки, що корелює з визначенням сім’ї, відповідно до норм Сімейного кодексу України. При цьому партнерство не є шлюбом.

«Реєстрація партнерства проводиться після 10 днів з дня подання відповідної заяви, а розірвання — можливе як за спільною заявою, так і за волевиявленням однієї зі сторін», — пояснюється у документі.

Цивільні партнерства існують в Італії, Чехії, Угорщині, Естонії, Хорватії та інших країнах Європи. Ця практика розширює юридичні можливості для представників ЛГБТ. Зокрема, для того, аби бути легальними спадкоємцями один одного, наживати спільне майно або провідувати в лікарні — навіть якщо формально особи не є біологічними родичами або не перебувають в шлюбі.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...