• ВАЖЛИВО

Кротевич подав до суду на ДБР, бо там не порушили справу проти Содоля

1 хвилина на читання
Зображення посту: Кротевич подав до суду на ДБР, бо там не порушили справу проти Содоля
Фото: Розмова

Начальник штабу бригади «Азов» Богдан Кротевич поскаржився в суді на Державне бюро розслідувань, бо вони не порушили порушили справу проти колишнього командувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля. Про це він написав в Telegram.

Місяць тому Кротевич отримав відповідь від ДБР, в якій йшлося про те, що його заяву про Содоля буде додано до вже наявної справи щодо прориву росіян через кордон на Харківщині.

Військовий вважає, що «це фактично навмисна бездіяльність» ДБР. Тому 4 липня «азовець» подав скаргу на ДБР в суд. Але суддя, яка мала розглядати справу, пішла у відпустку. А новий суддя буде займатися справою 19 серпня.

«Ці дії, а також спілкування різних людей та деякі дзвінки ясно дали мені зрозуміти, що є вказівка зверху “не давати хід цій справі”», — написав Кротевич.

Чоловік також заявив, що його оточення просить його подумати про свою безпеку. Тому він закликав довести його справу до кінця, якщо зникне «в найближчі пів року, або цегла на голову впаде чи автівка підірветься».

Нагадаємо, 23 червня начальник штабу бригади «Азов» Національної гвардії України Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо бойового генерала. Після цього Президент Зеленський звільнив Юрія Содоля з посади командувача об’єднаних сил ЗСУ.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...