Кулеба зустрівся з головою МЗС Китаю. Обговорили перемовини з Росією

1 хвилина на читання
Зображення посту: Кулеба зустрівся з головою МЗС Китаю. Обговорили перемовини з Росією
Фото: МЗС України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту до Гуанчжоу обговорив з Ван Ї шляхи припинення війни в Україні та роль Китаю в цьому.

Про це повідомило українське МЗС.

Він розповів колезі про результати червневого Саміту миру у Швейцарії та про «формулу миру», яку розробляє Україна. Кулеба запевнив, що Україна готова до перемовин з Росією, якщо Путін буде готовий вести їх доброчесно. Водночас він зазначив, що наразі такої готовності з російського боку не спостерігається.

«Російська агресія стоїть не лише на заваді розвитку України. Вона також стоїть на заваді міжнародної стабільності, розвитку добросусідських відносин, і зокрема розвитку торгівлі між Китаєм та Європою», — підкреслив глава МЗС України.

Міністр закордонних справ Китаю заявив, що розв’язання всіх конфліктів має відбуватися за столом переговорів, але час для України і Росії ще не настав.

«Останнім часом як Україна, так і Росія надіслали різною мірою сигнали про те, що вони готові до переговорів. Хоча умови та час ще не назріли, ми підтримуємо всі зусилля, які сприяють миру, і готові продовжувати відігравати конструктивну роль у цьому», – заявив Ван Ї.

 

Зображення посту: Кулеба зустрівся з головою МЗС Китаю. Обговорили перемовини з Росією
Фото: МЗС України

Нагадаємо, Дмитро Кулеба поїхав до Китаю на запрошення глави МЗС Китайської Народної Республіки Ван Ї.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...