• ВАЖЛИВО

МАГАТЕ вимагає негайно надати доступ до градирні Запорізької АЕС

1 хвилина на читання
Зображення посту: МАГАТЕ вимагає негайно надати доступ до градирні Запорізької АЕС
Фото: з відкритих джерел

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) просить негайно надати доступ до градирні тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції через пожежу, яка виникла учора, 11 серпня. Про це йдеться у заяві агенції на сайті.

«Команда МАГАТЕ повідомила, що сьогодні почула вибух, тоді як ЗАЕС повідомила, що безпілотник нібито влучив в одну з двох градирень станції.Щоб з’ясувати масштаби та можливу причину цієї події, Місія підтримки та допомоги МАГАТЕ в Запоріжжі просить негайно надати доступ до градирні для оцінки збитків», — йдеться в повідомленні.

В тексті також зазначається, що ЗАЕС має дві градирні, розташовані на північній стороні водойми-охолоджувача, поза периметром атомної станції. Їх пошкодження безпосередньо не впливає на безпеку шести блоків під час зупинки. Однак будь-який вид пожежі на об’єкті або поблизу нього становить ризик поширення вогню також на необхідні для безпеки об’єкти.

ДСНС України також повідомляли, що змін радіаційного стану в районі Запорізької АЕС не виявлено.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що саме росіяни влаштували пожежу на території Запорізької атомної електростанції. Військові РФ, ймовірно, підпалили в градирні станції автомобільні шини. Самі ж вони звинувачують у загорянні Україну — нібито ЗСУ обстріляли Енергодар.

Нагадаємо, окупанти захопили Запорізьку атомну електростанцію у березні 2022 року.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...