• ВАЖЛИВО

«Маємо створити мобілізаційну чергу»: військовий Маріупольської бригади оголосив, що самовільно залишив частину

2 хвилини на читання
Зображення посту: «Маємо створити мобілізаційну чергу»: військовий Маріупольської бригади оголосив, що самовільно залишив частину
Фото: Сергій Гнезділов

Військовослужбовець 56 окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Сергій Гнезділов оголосив, що самовільно залишив частину. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Я йду в СЗЧ, до встановлення чітких термінів служби, чи до свого 25-річчя, маючи за своєю спиною 5 років бездоганної солдатської служби. Надіюсь, цим вчинком вдасться донести до влади та суспільства необхідність розмови та вирішення цієї ситуації», — заявив Гнезділов.

Він пояснив, що таким чином прагне привернути увагу до відсутності встановлених термінів служби та створення мобілізаційної черги серед усіх військовозобов’язаних українців. Військовослужбовець наголосив на необхідності всеукраїнського діалогу про мобілізацію та захист країни.

«Моя позиція залишається незмінною: ми маємо створити мобілізаційну чергу з-поміж всіх військовозобовʼязаних українців, і тоді демобілізація стане реальністю. Озброєну та навчену націю — не перемогти», — написав Гнезділов.

Згодом військовослужбовець написав, що після цієї заяви за його друзями почали стежити правоохоронці:

«Якщо слідчі хочуть зі мною поговорити – в них точно є мій номер та соцмережі. Це смішно: стежити за пересуваннями моїх друзів, питати в них, чи ми знайомі, та коли ми бачились востаннє».

Сергій Гнезділов на фронті з 2019 року. Він брав участь у боях на Донеччині, зокрема у Пісках та Бахмуті. Чоловік заснував культурний фестиваль «ВиделкаFest» у своєму рідному місті Вилкове на Одещині та був ведучим подкасту від hromadske.

Зауважимо, що у липні Рада звільнила від відповідальності за перше самовільне залишення військової частини та дезертирство. А 20 серпня цього року нардепи ухвалили в цілому закон про позбавлення від кримінальної відповідальності військовослужбовців за самовільне залишення військової частини та дезертирство в окремих випадках.

Нагадаємо, що у квітні цьогоріч Верховна рада України в другому читанні ухвалила законопроєкт про мобілізацію №10449 —  в документі прибрали положення, що встановлювало демобілізацію через 36 місяців служби.

 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...