Майже 130 тисяч переселенців повернулися на ТОТ або у зону бойових дій

1 хвилина на читання
Зображення посту: Майже 130 тисяч переселенців повернулися на ТОТ або у зону бойових дій
Фото: ілюстративне

Українці змушені повернутися додому через проблеми з житлом та працевлаштуванням. Про це заявив голова робочої групи з питань житла парламентської ТСК із захисту прав ВПО Максим Ткаченко на конференції «Грошова допомога внутрішньо переміщеним особам».

«Саме через різні проблеми на нових місцях, труднощі з працевлаштуванням чи житлом вже майже 130 тисяч ВПО змушені були повернутися додому, у зону бойових дій чи навіть на ТОТ», – сказав Ткаченко.

За його словами, більша частина переселенців потребує фінансової підтримки від держави. Тому що вони орендують житло та з різних причин мають проблеми з працевлаштуванням. Тому Ткаченко наголосив, що необхідно ухвалити законопроєкт про продовження грошових виплат більшості переселенців.

Ще у грудні торік у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону, який передбачає продовження виплат внутрішньо переміщеним особам у розмірі 3000 гривень для осіб з інвалідністю та дітей, 2000 гривень для інших осіб до кінця воєнного стану чи інтеграції переселенців до нових громад. Нині документ очікує розгляду.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...