• ВАЖЛИВО

Мобілізованих рятувальників з Луганщини та Донеччини до бойових дій не залучатимуть

1 хвилина на читання
Зображення посту: Мобілізованих рятувальників з Луганщини та Донеччини до бойових дій не залучатимуть
Фото: ДСНС України

Напередодні Кабмін позбавив броні від мобілізації рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Але за інформацією МВС, бронюватимуть 90% особового складу, як ДСНС, так і поліції.

При цьому 10% співробітників ДСНС мають вибір мобілізовуватися до лав Збройних сил України, Національної гвардії або Державної прикордонної служби. Про це пише Трибун.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що працівники підрозділів оперативного реагування – пожежні, сапери, рятувальники, хіміки, інженери, – будуть заброньовані. І при цьому, мобілізувати планують в першу чергу співробітників ДСНС, які займали посади в тилових регіональних управліннях.

«Залучення до бойових дій пожежників і рятувальників з прифронтових Донецької і Луганської областей, а також Херсонської та Харківської – не планується», – йдеться в повідомленні.

Щодо поліцейських, то 10% поліцейських, які підлягають мобілізації, можуть долучитися до бригади «Лють» або додатково створених трьох бойових бригад Національної поліції України.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...