• ВАЖЛИВО

На Венеційському кінофестивалі показали фільм «Росіяни на війні» — Україна висловила протест

2 хвилини на читання
Зображення посту: На Венеційському кінофестивалі показали фільм «Росіяни на війні» — Україна висловила протест
Кадр із фільму

Посол України в Італії Ярослав Мельник засудив показ фільму «Росіяни на війні» на Венеційському кінофестивалі. Він зазначив, що це «є недопустимо у ході кривавої цинічної війни, яку веде РФ проти України».

Також на подію відреагували в Державному агентстві України з питань кіно. Вони закликали організаторів виключити цей фільм з програми.

«Ми вважаємо будь-яку форму віктимізації або виправдання агресії та воєнних злочинів з боку терористичної держави абсолютно неприйнятною», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що минулого тижня на Венеційському кінофестивалі показали документальну стрічку російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової «Росіяни на війні». Про це писали Reuters.

Авторка провела сім місяців разом з окупантами на Сході України.

«Для мене найбільшим шоком було побачити, наскільки вони звичайні. Абсолютно звичайні хлопці з сім’ями, з почуттям гумору, з власним розумінням того, що відбувається на цій війні», – розповіла Трофімова після презентації стрічки.

Зображення посту: На Венеційському кінофестивалі показали фільм «Росіяни на війні» — Україна висловила протест
Фото: Reuters

На прем’єрі фільму також побувала українська продюсерка Дарія Бассель, яка привезла до Венеції документальну стрічку режисерки Ольги Журби «Пісні Землі, що повільно горить». Два фільми на фестивалі знаходяться в тому й тому ж розділі, написала Бассель.

«У цьому випадку я не можу мовчати, бо йдеться не тільки про фільми та мистецтво, а й про життя тисяч людей, які гинуть у цій війні – війні, яка використала пропаганду як зброю. Цей фільм може змусити вас повірити, що він антивоєнний і ставить під сумнів нинішній режим у Росії. Проте те, що я побачила, є яскравим прикладом чисто російської пропаганди», – написала продюсерка.

Читайте також: Українці на Венеційському кінофестивалі нагадали про військовополонених

 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...