• ВАЖЛИВО

Не евакуація, а гуманітарний коридор: Верещук пояснила ініціативу вивозу росіян з Курської області

1 хвилина на читання
Зображення посту: Не евакуація, а гуманітарний коридор: Верещук пояснила ініціативу вивозу росіян з Курської області
Фото: Офіс Президента України

Міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук пояснила оголошення на сайті міністерства про евакуацію росіян з Курщини. Вона зазначила, що Україна неухильно дотримується норм міжнародного гуманітарного права, а тому має оголосити про дію гуманітарного коридору. Але попросила не називати це евакуацією, Україна примусово не вивозитиме росіян. Тим паче ніяких місць для розселення та виплат допомоги – це не передбачає.

«Я поділяю емоції наших людей, але я, як людина, яка представляє уряд України в тому числі на міжнародних майданчиках, ми зобов’язані оголосити про можливість такого кордону. Скористаються вони чи ні, то вже їхня справа», – наголосила Верещук.

Вона наголошує, що українські військові не беруть цивільних в заручники та не використовують їх, як живий щит. Натомість Росія навіть не звернулася до України з питанням про відкриття такого коридору в їхній бік, аби захистити своїх людей.

Верещук зазначила, що, ймовірно, росіяни зможуть скористатися пунктом пропуску «Колотилівка-Покровка» та волонтерським штабом, який там працює.

Напередодні ми писали, що Україна має бути готовою приймати російських біженців. Мінреінтеграції запустило гарячу лінію для жителів Курської області, яким потрібна гуманітарна допомога або евакуація.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...