Обіцяв обладнання з шахти на Покровському напрямку. Заступника міненергетики «спіймали» на хабарі у пів мільйона доларів

1 хвилина на читання
Зображення посту: Обіцяв обладнання з шахти на Покровському напрямку. Заступника міненергетики «спіймали» на хабарі у пів мільйона доларів
Фото: ілюстративне

У Києві затримали заступника Міністра енергетики на хабарі у пів мільйона доларів. За ці кошти чоловік обіцяв передати обладнання з шахт Донеччини, повідомляє СБУ.

Чиновник пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну передати гірничо-видобувне обладнання з шахти на Покровському напрямку.

«Щоб отримати дозвіл на евакуацію обладнання із зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону, навесні цього року представники галузі звернулися до заступника Міністра енергетики», — йдеться в повідомленні.

Посадовець почав вимагати гроші за її вивезення. Він залучив трьох спільників: приватного енерготрейдера, очільника енергетичної компанії з Миколаївської області та керівника видобувного підприємства з Донеччини. Саме з цього гірничого комбінату мали розпочати евакуацію устаткування після отримання частини коштів.

СБУ затримали заступника міністра та спільників на гарячому. Їм повідомлено про підозру про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Як повідомив представник уряду у Парламенті Тарас Мельничук, з посади звільнено заступника Міністра енергетики України Олександра Хейла.

Зображення посту: Обіцяв обладнання з шахти на Покровському напрямку. Заступника міненергетики «спіймали» на хабарі у пів мільйона доларів
Фото: СБУ

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...