• ВАЖЛИВО

«Одягнули мішок на голову і відвезли в СІЗО»: кухарка Азову розповіла про полон

1 хвилина на читання
Зображення посту: «Одягнули мішок на голову і відвезли в СІЗО»: кухарка Азову розповіла про полон
Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Наталія Мануїлова повернулася в Україну 31 травня під час обміну. Історію жінки розповів Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

З 2017 року Наталія проходила службу за контрактом – була кухаркою, а згодом керувала їдальнею. Під час облоги Маріуполя потрапила на «Азовсталь» і там продовжувала годувати військових. В цей час на окупованій території був маленький син Наталії.

Коли жінок евакуювали з меткомбінату, Наталія розшукала сина. Він мав складне запалення легень. Наталія піклувалася про дитину, переховуючись від окупантів.

«Якось уранці до нашого помешкання вдерлися російські військові. Одягнули мішок на голову, скрутили руки та відвезли до Донецького СІЗО. І знов хвилювання за дитину, знов невідомість про його долю», – розповіла Наталія.

У полоні вона пройшла інсценоване судилище, яке висвітлювали пропагандистські ЗМІ. ЇЇ тримали у клітці та перевозили з місця на місце.

27 місяців жінка провела в неволі.

«Завдячуючи представникам Офісу Омбудсмена, рідні Наталії мали можливість вивезти сина на безпечну територію. Вони нарешті зустрілися, коли Наталія вийшла з автобуса після обміну», – йдеться в повідомленні Координаційного штабу.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...