Окупанти взяли в «рабство» засновника українського Telegram-каналу у Мелітополі

1 хвилина на читання
Зображення посту: Окупанти взяли в «рабство» засновника українського Telegram-каналу у Мелітополі
Фото: Репортери без кордонів

Українець Євген Ільченко створив Telegram-канал у травні 2022 року. В ньому він публікував інформацію про життя міста під окупацією росіян. У липні до нього додому увірвалися російські військові і заарештували за «тероризм».

Ільченко катували та змусили працювати на окупантів, зокрема рити траншеї. Про це повідомляють «Репортери без кордонів».

Керівник відділу розслідувань організація Арно Фроже заявив, що це перший зафіксований ними випадок рабства за майже 40 років захисту журналістики.

«Полон, тортури, а тоді рабство… Це – перший випадок, зафіксований Репортерами за майже сорок років захисту журналістики, коли медійник, блогер і розслідувач опинився в абсолютному рабстві й був примушений до участі у війні проти власної країни. За вибір інформувати громадськість його не лише тримали в полоні два роки, а й примушували до важкої праці», – сказав Фроже.

Організація розслідувала зникнення журналістів в окупованому Мелітополі, що в Запорізькій області. Вони з’ясували, що його й ще 15 українців спершу кілька тижнів тримали під вартою в Мелітополі. Про це чоловік написав у листі рідним. Затриманих били током, зокрема по геніталіях. Виводили серед ночі в ліс оголеними та імітували розстріл.

«Я не зламався, але не всі такі сильні», – написав Ільченко своєму родичу.

Зараз Євгена Ільченка можуть утримувати в Таганрозі.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...