• ВАЖЛИВО

Окупаційна влада вноситиме українців без російського паспорта в реєстр іноземців

1 хвилина на читання
Зображення посту: Окупаційна влада вноситиме українців без російського паспорта в реєстр іноземців
Фото: ілюстративне

З 1 січня 2025 року громадяни без російського паспорта на тимчасово окупованих територіях України отримають статус іноземних громадян або осіб без громадянства. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Вже зараз в так званій «ЛНР» на сайті міграційної служби є повідомлення про те, що повнолітні, які ще не оформили російський документ, вважаються іноземцями. Але вони мають право проживати на території захопленої Луганщини до 31 грудня 2024 року.

«Що ж буде після нового року із тими, хто не обмінює український паспорт? У такому випадку окупанти зобов’яжуть кожного стати на міграційний облік або ж отримати дозвіл від окупаційної влади на тимчасове проживання», — зауважують в Центрі національного спротиву.

Наразі росіяни створюють реєстр іноземців, які перебувають у країні незаконно, в який можуть також вносити українців, які відмовляються від отримання паспорта РФ. Тоді українцям буде заборонено керувати автомобілем, користуватися банківськими послугами, реєструвати власність, укладати та розривати шлюби, а також оформляти дітей у дошкільні та навчальні заклади.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...