Орбан зустрівся з Сі Цзіньпіном. Говорили про завершення війни перемовинами

2 хвилини на читання
Зображення посту: Орбан зустрівся з Сі Цзіньпіном. Говорили про завершення війни перемовинами
Фото: АР

Сьогодні прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан був з робочим візитом у Китаї. Під час зустрічі Голова КНР Сі закликав світові держави допомогти Росії та Україні відновити діалог. Про це пише Associated Press із посиланням на китайську CCTV.

Через те, що у липні Угорщина взяла на себе головування в Європейському Союзі, Орбан розпочав нібито миротворчу місію. При цьому жодна країна ЄС не підтримує його візити до Росії і Китаю.

«Китай є ключовою силою у створенні умов для миру в російсько-українській війні. Саме тому я приїхав зустрітися з президентом Сі в Пекіні, лише через два місяці після його офіційного візиту до Будапешта», – заявив Орбан.

Сі наголосив, що завершити війну можна, якщо Росія та Україна припинять вогонь і сядуть за стіл перемовин. Китай просуває свій мирний план завершення війни в Україні, який складається із шести пунктів. Але в ньому немає вимоги виведення російських військ з усієї території України, на чому наполягає Зеленський. Цей план Китай презентував у травні разом з Бразилією.

Після зустрічі з Сі Орбан збирається в США. «Наступна зупинка: Вашингтон», — написав прем’єр в соціальних мережах.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...