Понад 40 тисяч українців перетнули пункти пропуску з Росією з початку повномасштабної війни

1 хвилина на читання
Зображення посту: Понад 40 тисяч українців перетнули пункти пропуску з Росією з початку повномасштабної війни
Фото: ілюстративне

За час повномасштабного вторгнення через прикордонні пункти пропуску з російського боку в Україну повернулися понад 40 тисяч українців. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону. Зокрема, через пункт на Сумщині «Колотилівка – Покровка», який наразі не працює через обстріли.

«За весь час воєнного стану більш як 40 тисяч громадян України повернулося і через напрямок кордону з Росією, і не тільки через пункт пропуску в Покровці, а й на інших ділянках, а також через територію Білорусі», — зазначив він.

У лютому 2022 року за рішенням уряду України всі пункти пропуску на кордоні з Росією були закриті. Окрім деяких гуманітарних коридорів.

Наразі українці, які повертаються з окупації, можуть перетнути кордон на Волині. Для виїзду доступний пункт пропуску на білорусько-українському кордоні «Мокрани – Доманове». Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Кордон можна перейти з будь-якими українськими документами. Там українців зустрічають представники місцевої влади, соціальних та екстрених служб, а також волонтери. Людям обіцяють запропонувати безплатну ночівлю з харчуванням і грошову допомогу у розмірі 10 800 гривень.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...