Прем’єр-міністр Словаччини заявив, що в Україні воюють нацисти

2 хвилини на читання
Зображення посту: Прем’єр-міністр Словаччини заявив, що в Україні воюють нацисти
Фото: TASR

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що на боці України воюють нацистські війська, а міжнародна спільнота нібито не звертає на це уваги. Про це він сказав під час вшанування пам’яті жертв Голокосту, передає видання Teraz.

«Ми всі говоримо про фашизм, нацизм і водночас мовчки толеруємо те, що по Україні бігають війська, які мають дуже чітке позначення, які пов’язані з рухами, які ми сьогодні вважаємо небезпечними й забороненими. Оскільки це геополітична битва, це нікого не хвилює», — сказав Фіцо.

В українському Міністерстві закордонних справ відреагували на висловлення словацького урядовця.  У повідомленні йдеться, що Київ розчарований заявою Прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо на адресу українських воїнів, яка йде всупереч існуючому рівню довіри та взаємодії між Україною та Словаччиною.

Там додали, що українська армія захищає  «своїх рідних, домівки та країну, а також всю Європу та вільний світ від російських загарбників». У МЗС також нагадали про історію Голокосту в Україні, під час якого нацисти винищили близько півтора мільйона українських євреїв, а понад 2600 українців внесені до списку Праведників народів світу.

«Розраховуємо на обʼєднання зусиль Словаччини та всіх наших європейських партнерів у протидії новітньому російському злу, яке принесло на українську землю звірства, небачені з часів Другої світової війни. Залишаємося налаштованими на подальший конструктивний діалог, який відповідає традиційно теплим і добросусідським відносинам між словацьким і українським народами», — йдеться у повідомленні МЗС.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...