• ВАЖЛИВО

Пропагандистський фільм «Росіяни на війні» можуть показати у Торонто. Українські нардепи просять канадських колег не допустити показ

1 хвилина на читання
Зображення посту: Пропагандистський фільм «Росіяни на війні» можуть показати у Торонто. Українські нардепи просять канадських колег не допустити показ
Фото: Associated Press

Народні депутати надіслали лист до канадського парламенту із закликом не допустити показ фільму «Росіяни на війні» російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової на кінофестивалі в Торонто. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

«Цей кейс став яскравим прикладом того, як Росія завдяки мʼякій силі намагається просувати свої наративи про “більш глибоке розуміння війни”. І, на жаль, робить це досить успішно», — зазначила заступниця Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Зазначається, що фільм отримав до свого бюджету 340 тисяч доларі від Канадського медійного фонду, який фінансується Урядом Канади.

Генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко також закликав скасувати показ пропагандистського фільму:

«Зображення російських солдатів як просто “пішаків”, а вторгнення Росії в Україну як “мерзенної гри” додає правдоподібності російським пропагандистським наративам».

Нагадаємо, на Венеційському кінофестивалі показали фільм «Росіяни на війні» — Україна висловила протест.

 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...