Путін заявив, що може застосувати ядерну зброю проти України

1 хвилина на читання
Зображення посту: Путін заявив, що може застосувати ядерну зброю проти України
Фото: пропагандистські ЗМІ

Президент РФ Володимир Путін під час засідання Ради Безпеки заявив, що Росія може застосувати ядерну зброю навіть у разі використання противником звичайних видів озброєнь. При чому не тільки проти Росії, а й Білорусі. Про це пишуть пропагандистські ЗМІ.

«Залишаємо за собою право застосувати ядерну зброю у разі агресії проти Росії та Білорусії як учасника Союзної Держави. З білоруською стороною, з Президентом Білорусії усі ці питання узгоджені. У тому числі якщо противник, використовуючи звичайну зброю, створює критичну загрозу нашому суверенітету», — заявив Путін.

Він додав, що агресія з боку неядерної держави за участю ядерної оцінюватиметься як спільний напад цих країн на Росію. Тобто, якщо країни-партнери дозволять Україні стріляти по території вглиб РФ.

Так в Росії мають внести змінити до ядерної доктрини. Згодом речник президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що указ Путіна про затвердження оновленої ядерної доктрини випустять, щойно він буде готовий. А також, що ці заяви слід вважати сигналом для західних країн.

«Заяви Путіна щодо ядерної доктрини РФ не просто можна, а треба вважати сигналом Заходу», — сказав він.

Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко заявив, що ядерний шантаж Путіна — це його страх перед українською зброєю.

«Ядерний шантаж Путіна — це страх перед українською зброєю, яка позбавляє РФ стратегічних складів озброєнь, завдає шкоди можливостям Путіна продовжувати терор. Це страшилка від страху. Нічого більше», — заявив Коваленко.

А очільник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що «ядерний шантаж — єдиний інструмент, який має Росія для залякування світу, і він не спрацює».

В американському Інституті вивчення війни заявили, що дії Путіна покликані спровокувати паніку серед західних політиків в критичний момент для України.

 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...