• ВАЖЛИВО

Родичі цивільних полонених вирушають у міжнародний тур за звільнення заручників

1 хвилина на читання
Зображення посту: Родичі цивільних полонених вирушають у міжнародний тур за звільнення заручників
Фото: ілюстративне

Члени родин цивільних, яких Росія утримує, відправляються у міжнародний тур «Захист прав та свобод цивільних заручників Кремля». Учасники акції відвідають Німеччину, Францію та Швейцарію. Про це повідомляє Укрінформ.

Тур ініціювала громадська активістка ГО «Цивільні в полоні», дружина полоненого журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпи Олена Цигіпа.

«Дуже багато наших цивільних заручників перебувають в застінках кремлівських слідчих ізоляторів, тюрмах. Буквально днями Кримськотатарський ресурсний центр повідомив, що росіяни утримують щонайменше 17 політв’язнів віком 60+. Тобто для росіян не має значення ні вік, ні стать, головне, що людина має проукраїнські погляди, що людина не зламалась під тиском обставин, не пішла на співпрацю», — сказала член Національної спілки журналістів України Євгенія Вірлич.

В міжнародний адвокаційний тур їдуть дев’ять дружин, матерів, сестер, дочок цивільних заручників. До них доєднається колишня цивільна полонена Олена Ягупов, щоб розповісти про всі жахи, які переживають в російських підвалах та тюрмах мирні громадяни України.

Під час туру заплановані зустрічі та спілкування зі світовими лідерами та журналістами.

Читайте: В ООН зібрали нові докази катувань та сексуального насильства у російському полоні


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...