Росія хоче відібрати житло у більше 50 тисяч українців на захоплених територіях

1 хвилина на читання
Зображення посту: Росія хоче відібрати житло у більше 50 тисяч українців на захоплених територіях
Фото: ілюстративне

Понад 50 тисяч квартир та приватних будинків на окупованій території Донеччини і Луганщини потрапили у списки «безхазяйних». Житло відберуть, якщо власники не зареєструють його в російській базі. Про це пишуть «Донбас.Реалії».

 «У своїх заявах представники угруповання не приховують: перш за все «націоналізовують» – як вони називають незаконну конфіскацію – помешкання тих, хто виїхав ще у 2014-му. Але, як виявилося, ризикують втратити свою власність й тисячі людей, які досі живуть на окупованій частині Донеччини та Луганщини», – йдеться в матеріалі.

Через це деякі українці вирішують повернутися в окупацію. Але це може бути небезпечно. Непоодинокими є випадки, коли українців під час візитів на окуповані території ув’язнювали та катували. Так сталося із горлівчанкою Оленою Пєх, яку повернули в Україну через шість років полону.

Тому українські правозахисники просять не їхати в окупацію навіть через страх втратити майно. Вони радять перевіряти на сайтах окупаційних адміністрацій списки «нічийного» житла і збирати в електронному вигляді всю інформацію про свою квартиру або дім, щоби потім мати змогу повернути своє через суд.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...