• ВАЖЛИВО

Росіяни досі не допустили ООН до місця теракту в Оленівці

1 хвилина на читання
Зображення посту: Росіяни досі не допустили ООН до місця теракту в Оленівці
Фото: з відкритих джерел

Цього тижня виповнюється два роки з моменту трагедії у виправній колонії №120 поблизу Оленівки на Донеччині. Ця територія окупована з 2014 року. В ООН повідомили, що представників організації російська сторона досі не допустила до місця трагедії.

«Влада Російської Федерації вжила заходів, які стали на заваді незалежним зусиллям щодо встановлення фактів вибухів в Оленівці. Місце події не лише не було збережено, а й спотворено, а речові докази були пошкоджені. Російська Федерація не допустила спостерігачів ООН на цю територію, а також не проводилися інші незалежні експертні аналізи»,  — йдеться в повідомленні пресслужби.

Російська сторона звинувачує ЗСУ у трагедії. Вони вважають, що удар було завдано ракетами HIMARS.

Нагадаємо, 29 липня  2022 року росіяни вбили 50 захисників Маріуполя. Ще понад 150 отримали поранення різних ступенів. У 2023 році за допомогою опитування свідків, аналізу відео- та фотоматеріалів Управління ООН з прав людини дійшло висновку, що вибухи не були спричинені ракетами HIMARS. Однак точний тип зброї та точне місце її розташування визначити не вдалося. За даними ООН снаряд рухався зі сходу на захід.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...