«Росіяни на війні» таки покажуть на кінофестивалі у Торонто. Організатори відмовилися скасувати показ фільму

3 хвилини на читання
Зображення посту: «Росіяни на війні» таки покажуть на кінофестивалі у Торонто. Організатори відмовилися скасувати показ фільму
Скріншот з відео

На їхню думку, ця стрічка не містить ознак «російської пропаганди». Вони називають її «документальним» «канадсько-французьким» продуктом, який «зняли без відома або участі російських державних органів». Про це йдеться в офіційній заяві TIFF.

«На наш погляд, у жодному разі не можна вважати цей фільм російською пропагандою. Хоча ми розуміємо занепокоєння, висловлене багатьма, ми вважаємо, як і Венеціанський кінофестиваль та інші міжнародні фестивалі, які запрограмували фільм, що цей канадський документальний фільм заслуговує на місце в нашій добірці», — зазначили організатори .

Генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко відреагував на заяву організаторів фестивалю. І написав, що дуже розчарований заявою TIFF.

«Жахливо, що фестиваль відстоює своє рішення про показ російського пропагандистського фільму “Росіяни на війні”, посилаючись на фінансування канадських відомств, особливо коли одне з цих відомств, TVO вже засудило свою підтримку фільму та розпочало внутрішнє розслідування. Заява TIFF свідомо опускає цей факт, вводячи в оману громадськість», — написав консул.

І додав, що організатори фестивалю замовчили, що режисерка фільму Анастасія Трофімова раніше працювала на пропагандистському ЗМІ.

«Ще не пізно для TIFF прийняти правильне рішення і скасувати решту показів фільму. Не надавайте майданчик для російської пропаганди — на кону репутація фестивалю», — підсумував Ніколенко.

Раніше «Точка Сходу» повідомляла про скасування показу фільму «Росіяни на війні» на Міжнародному кінофестивалі у Торонто. Наразі ця інформація не відповідає дійсності. Адже від показу цієї стрічки відмовився лише канадський мовник TVO, через який був профінансований фільм «Росіяни на війні».


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...