• ВАЖЛИВО

Росіяни вбили 91 журналіста в Україні з початку великої війни

1 хвилина на читання
Зображення посту: Росіяни вбили 91 журналіста в Україні з початку великої війни
Фото: Слово і Діло

Такі дані наводить Національна спілка журналістів України. Кожен з них загинув за різних обставин, але за виною росіян. Медійники назавжди залишили слід в історії української та світової журналістики.

У Маріуполі 11 березня 2022 року росіяни поцілили в квартиру родини телевізійників Дєдових. Тоді оператор місцевого телеканалу – загинув.

2 квітня 2022 року литовський документаліст Мантас Кведаравічюс намагався покинути Маріуполь. Автор фільмів «Маріуполіс» і «Парфенон», як повідомляють, загинув «з камерою в руках». Його вбили окупанти.

Українська письменниця та документаторка воєнних злочинів Росії Вікторія Амеліна загинула від поранень після обстрілу Краматорська 27 червня 2023 року. 1 липня медійниці не стало.

Олександр Махов – український журналіст національних каналів, ветеран війни, загинув в бою біля Ізюма на Харківщині 4 травня 2022 року.

«Якби Росія не розв’язала цю ганебну війну, всі ці наші колеги, журналісти і журналістки, працівники ЗМІ, могли б і далі успішно працювати, створювати для своєї аудиторії якісний інформаційний контент – писати статті, робити репортажі, знімати телесюжети і документальні фільми. Приносити людям користь, робити свій внесок в українську та світову культуру, – сказав голова НСЖУ Сергій Томіленко.

За офіційною інформацією 30 медійників наразі перебувають у полоні росіян. А близько ста стали до лав Збройних Сил України.

Щодня журналісти ризикують життям та висвітлюють життя прифронтових територій, пишуть соціально-важливі матеріали, роблять розслідування.

Шануємо пам’ять загиблих колег та продовжуємо їхню справу!


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...