Російські пропагандисти стверджують, що готель у Краматорську був «місцем дислокації іноземних найманців»

1 хвилина на читання
Зображення посту: Російські пропагандисти стверджують, що готель у Краматорську був «місцем дислокації іноземних найманців»
Фото: ДСНС Донеччини

Росіяни намагаються виправдати обстріл готелю у Краматорську 24 серпня. Вони заявляють, що загиблий співробітник Reuters був агентом британської розвідки МІ6, також пишуть, що він військові інструктори з НАТО прибувають в Україну у статусі журналіста, а атакований готель був «місцем дислокації іноземних найманців».

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

«Поширюючи подібні фейки, ворожа пропаганда намагається представити готель як «військову ціль». Завданням цілеспрямованого удару по ньому ворог прагне залякати іноземних журналістів, які приїхали в Україну та говорять правду про терористичну війну Росії проти нашої держави», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що міжнародне агенство новин Reuters офіційно підтвердило загибель працівника Раяна Еванса у Краматорську на Донеччині. Чоловік був радником з питань безпеки в агентстві. Еванс, колишній британський військовий, працював з Reuters з 2022 року та консультував його журналістів щодо безпеки в усьому світі, зокрема в Україні, Ізраїлі та на Олімпіаді в Парижі.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...