• ВАЖЛИВО

«Руками, ногами, шокерами і резиновими палицями»: захисник Маріуполя Дмитро Єськін розповів про побиття російським спецназом в полоні

1 хвилина на читання
Зображення посту: «Руками, ногами, шокерами і резиновими палицями»: захисник Маріуполя Дмитро Єськін розповів про побиття російським спецназом в полоні
Фото: Маріупольська міська рада

Прикордонник Дмитро Єськін повернувся в Україну з російської неволі в кінці травня цьогоріч. Він провів в полоні 743 дні.

Його історію опублікувала пресслужба Державної прикордонної служби України. Повне відео можна подивитися в них на сторінці.

Дмитро розповів, що українські полонені розраховували повернутися додому через декілька місяців. До осені він був в колонії біля Оленівки – у бараку, розрахованому на сотню ув’язнених, окупанти утримували понад 600 людей. Потім була тюрма в Бєлгородській області Росії.

Колишній полонений наголошує, що медичної допомоги в полоні не отримував. І навіть навпаки – за те, що звертався до лікарів з висипом та свербінням, його били спецпризначенці.

«Я звертався чи не щодня до тих пір, як лікар попросив співробітника спецназу мене «вилікувати». Я отримав резиновою палицею по спині», – розповів Дмитро.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...