СБУ повідомила про підозру «куратору» окупованих територій з Кремля

1 хвилина на читання
Зображення посту: СБУ повідомила про підозру «куратору» окупованих територій з Кремля
Фото: DPA

Перший заступник керівника адміністрації президента Росії Сергій Кірієнка сприяє війні проти України. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Після початку великої війни Володимир Путін призначив Кірієнка «куратором» тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Він координує діяльність окупаційних адміністрацій та працює над інтеграцією захоплених громад в законодавче поле Росії. А також координує роботу пропагандистських медіа.

«Кірієнко брав безпосередню участь в організації псевдореферендумів країни-агресора та відповідав за підсумки «голосування». А восени 2023 року він особисто вручав гауляйтерам Пасічнику, Сальдо та Пушиліну «документи» на призначення їх очільниками місцевих окупаційних органів Росії», — йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Кірієнку про заочну підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни)
  • ч. 2 ст. 110 (публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені особою, яка є представником влади, повторно)
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, а також заперечення тимчасової окупації частини території України та глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України, вчинені службовою особою повторно з використанням ЗМІ)
  • чч. 1, 2 ст. 332-2 (перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави поза пунктами пропуску через державний кордон України вчинене повторно).

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...