Шахраї випитують дані в рідних військовополонених та зниклих безвісти

2 хвилини на читання
Зображення посту: Шахраї випитують дані в рідних військовополонених та зниклих безвісти
Фото: ілюстративне

Кіберполіція та Офіс Омбудсмана попереджають, що шахраї відстежують в соцмережах повідомлення рідних полонених, а потім виманюють в них їхні персональні дані.

«Зловмисники користуються вразливим емоційним станом їхніх родичів та близьких, вводячи в оману та виманюючи персональні дані», — йдеться в повідомленні.

Представляючись волонтерами, журналістами, представниками державних органів або навіть представниками Росії, зловмисники обіцяють сприяти звільненню, організувати телефонну розмову або надати інформацію про близьку людину.

Кіберполіція радить уникати будь-яких контактів з підозрілими особами, які можуть виявитися шахраями. Також вони можуть вимагати гроші.

В Офісі Омбудсмана нагадують, за якими контактами до них можна звернутися з питань обміну військовополонених, повернення ув’язнених, депортованих і примусово переміщених цивільних. Зателефонувати можна за номерами 0800501720 або 0442997408. Написати: [email protected]; офлайн через громадську приймальню у Києві на вулиці Інститутська, 21/8.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...