Штраф за корупцію. За законопроєкт проголосували нардепи, яких підозрюють у злочинних схемах

1 хвилина на читання
Зображення посту: Штраф за корупцію. За законопроєкт проголосували нардепи, яких підозрюють у злочинних схемах
Фото: ілюстративне

Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за законопроєкт про можливість сплатити штраф за корупцію. Пропонують замінити чинне покарання на повне відшкодування шкоди та штраф до 204 мільйонів гривень.

Журналісти «Слідства.Інфо» встановили, що серед тих, хто проголосував «за», є народні депутати, яких правоохоронці підозрюють у хабарництві та інших корупційних злочинах.

За законопроєкт №11340 проголосував 231 депутат.

Зображення посту: Штраф за корупцію. За законопроєкт проголосували нардепи, яких підозрюють у злочинних схемах
Фото: Голос України

Наприклад, депутат Микола Задорожній вимагав хабар за допомогу у проведенні тендеру на ремонт водогону на Сумщині. Суд обрав йому заставу у понад 3 мільйони гривень.

Депутат з Чернігівщини Анатолій Гунько запропонував за хабар підприємцю державну землю під обробку. Депутат також вніс за себе заставу та вийшов із СІЗО.

У суді зараз слухають кримінальну справу щодо нардепки Людмили Марченко. Вона разом зі своєю помічницею пообіцяла допомогти військовозобов’язаному виїхати за кордон.

Після розголосу депутати, які проголосували за законопроєкт, почали перепрошувати.

«До другого читання подаватиму правки, щоб прибрати всі ризики і залишити тільки ті норми, які треба для Євроінтеграції», – повідомив нардеп Роман Грищук.

Що до депутатів з Донецького регіону, то Сергій Магера також проголосував «за», Муса Магомедов був відсутній, а виходець з Маріуполя Ярослав Железняк проголосував проти.

 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...