Скандальний нардеп Дмитрук виїхав з України — ДБР порушило справу через незаконний перетин кордону

1 хвилина на читання
Зображення посту: Скандальний нардеп Дмитрук виїхав з України — ДБР порушило справу через незаконний перетин кордону
Фото: з відкритих джерел

Державне бюро розслідувань повідомило про порушення кримінального провадження за фактом незаконного перетину кордону нардепом Артемом Дмитруком.

«Наразі в Одесі вже працює слідчо-оперативна група ДБР, до якої залучені також працівники Центрального апарату бюро. Тривають невідкладні слідчі дії щодо зʼясування, яким чином депутат перетнув кордон та хто йому у цьому допомагав», — йдеться у повідомленні.

У Генпрокуроратурі повідомили, що оголосили підозру народному депутату за напади на правоохоронця та військового. Його викликали до слідчого ДБР 29 та 30 серпня.

За даними слідства, підозрюваний разом зі спільниками напав на правоохоронця в Одесі. Також у нього була суперечка з військовим у Києві – він вдарив чоловіка в голову, що призвело до ушкоджень середньої тяжкості.

Зображення посту: Скандальний нардеп Дмитрук виїхав з України — ДБР порушило справу через незаконний перетин кордону

ЗМІ пишуть, що Дмитрук незаконно виїхав в Італію через Молдову 24 серпня.

Тому Президент України Володимир Зеленський у зверненні заявив, що в понеділок, 26 серпня, збере нараду керівників правоохоронних органів та інших структур щодо зрадників, які втекли з України.

«Щодо тих людей, хто працює проти нашої держави: зрадників України, які допомагали російській агресії чи виправдовують її, які втекли з України, ховаючись від відповідальності. Нашій державі потрібні чіткі відповіді щодо таких людей. Чітка відповідальність. Щоб усі ці “товаріщі” отримали те, на що заслуговують, хоч би де вони ховались і куди б побігли», — сказав Зеленський у неділю, 25 серпня.

Відомо, що Артем Дмитрук виступав проти перейменування вулиць в Одесі на честь українських військових. Це обурило, зокрема, колишнього військовополоненого, захисника Маріуполя Віктор «Лелека» Лахно – він був учасником авіапрориву на «Азовсталь». Військовий опублікував пост в мережі про Дмитрука та зазначив, що непогодження із новими назвами — насміхання над українськими військовими й нардеп має відповідати за це перед законом.

«Або закон один для всіх, або я буду намагатися знайти цю пі***ту, і потім вам доведеться притягувати мене до відповідальності. Я не боюсь бути за ґратами — я впевнений, що там не гірше, ніж у полоні», — писав «Лелека».

Зображення посту: Скандальний нардеп Дмитрук виїхав з України — ДБР порушило справу через незаконний перетин кордону
Фото: з відкритих джерел

Також Дмитрук неодноразово вимовлявся на підтримку УПЦ МП. А коли Україна прорвалася в Курську область підозрюваний критикував українських військових в мережі. За це активіст Сергій Стерненко закликав покарати нардепа, а волонтер Ігор Лаченков написав, що слова Дмитрука — державна зрада.

Захисник Маріуполя «Лелека» також зауважив, що народний депутат підіграє російській пропаганді. Після критики Дмитрука його сторінку в Instagram заблокували.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...