Священник УПЦ МП готував удар по ешелонах українських військових на Харківщині

1 хвилина на читання
Зображення посту: Священник УПЦ МП готував удар по ешелонах українських військових на Харківщині
Фото: СБУ

СБУ затримала священника московської церкви, який був російським агентом. Чоловік допомагав спланувати повітряні удари по об’єктах «Укрзалізниці».

«У результаті багатоетапної спецоперації було нейтралізовано агентурну мережу головного управління генштабу збройних сил росії (відомого як гру), яка коригувала обстріли рашистів по об’єктах критичної інфраструктури України», — йдеться в повідомленні СБУ.

Затримали двох осіб, яку готували обстріл ешелонів ЗСУ. Але головним підозрюваним виявився настоятель одного із Харківських храмів УПЦ МП). Його Росія завербувала ще до початку повномасштабної війни.

Зображення посту: Священник УПЦ МП готував удар по ешелонах українських військових на Харківщині
Фото: СБУ

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили клірику та його спільнику з «Укрзалізниці» про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану). Їм загрожує до 12 років ув’язнення.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...