Telegram під забороною: держслужбовцям та військовим не можна користуватися месенджером на робочих комп’ютерах

2 хвилини на читання
Зображення посту: Telegram під забороною: держслужбовцям та військовим не можна користуватися месенджером на робочих комп’ютерах
Фото: ілюстративне

Національний координаційний центр кібербезпеки ухвалив рішення обмежити використання месенджера Telegram у державних органах, військових формуваннях та на об’єктах критичної інфраструктури. Про це повідомили у Раді національної безпеки і оборони.

Зазначається, що російські спецслужби можуть мати доступ до особистого листування користувачів Telegram, навіть видалених повідомлень, а також їх персональних даних. Про це сказав начальник ГУР Кирило Буданов.

«Я завжди виступав і виступаю за свободу слова, але питання Telegram – це питання не свободи слова, це питання національної безпеки», – наголосив він.

Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко роз’яснив, що використання обмежать лише на службових пристроях держслужбовців, військових, працівників критичної інфраструктури, але йдеться не про персональні смартфони.

«Йдеться про службові пристрої. Якщо простими словами, державні службовці, військові, співробітники критичної інфраструктури не мають використовувати телеграм на службових комп‘ютерах», — написав Коваленко.

Він також додав, що це рішення не забороняє вести офіційні сторінки в Telegram.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...