• ВАЖЛИВО

Тендер на відбудову «Охматдиту»: в МОЗ скликали терміновий брифінг

3 хвилини на читання
Зображення посту: Тендер на відбудову «Охматдиту»: в МОЗ скликали терміновий брифінг
Фото: Охмадит

«Наші гроші» повідомили, що переможцем на виконання робіт стала невідома запорізька фірма без досвіду, чия пропозиція була однією з найдорожчих. Це викликало суспільний резонанс.

При цьому на сторінці «Охматдиту» наголосили, що проведений конкурсний відбір не є тендером в розумінні Закону України «Про публічні закупівлі», а є приватним конкурсом, мета якого відкрите використання коштів. Вони обрали переможця з пропозицією відбудувати лікарню за 307 447 003 гривень.

«ТОВ «Буд-технолоджі» зі статутним капіталом 5 тисяч гривень зареєстровано у Запоріжжі. У державних тендерах участі не брало», — йдеться у матеріалі.

Згодом міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що правоохоронці додатково перевірять тендер на відбудову «Охматдиту». Він розповів, що кожного учасника тендеру оцінювали за п’ятьма критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід, цінова пропозиція. Деякі компанії усунули через порушення принципу доброчесності, зокрема відкриті кримінальні провадження.

Зображення посту: Тендер на відбудову «Охматдиту»: в МОЗ скликали терміновий брифінг
Фото: hromadske

Сьогодні, 2 серпня, учасники відбудови відповіли на питання журналістів. Віктор Ляшко заявив на брифінгу, що тендер переведуть на систему державних закупівель Prozorro.

Всі зібрані благодійні кошти перешлють на казначейський рахунок лікарні. Після цього утворять наглядову раду, що слідкуватиме за рухом цих коштів. В її складі будуть представники компанії, які надали найбільше коштів на відновлення закладу, представники МОЗ та адміністрації «Охматдиту».

Нагадаємо, гроші на відбудову «Охматдиту» збирали United24 та monobank. За 41 годину їм вдалося зібрати 300 мільойнів гривень. До збору долучилися понад 320 тисяч людей з 55 країн. Свої внески робили українські компанії, серед яких 1+1 Media, Carlsberg, Аврора, Jysk, Bolt, Алло та інші.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...