• ВАЖЛИВО

TIFF скасовує показ пропагандистського фільму «Росіяни на війні»

3 хвилини на читання
Зображення посту: TIFF скасовує показ пропагандистського фільму «Росіяни на війні»
Скріншот з відео

Міжнародний кінофестиваль у Торонто зупиняє показ фільму «Росіяни на війні» через загрози безпеці. Таку заяву вони зробили на своєму сайті.

«TIFF змушений зупинити майбутні покази фільму «Росіяни на війні» в п’ятницю, суботу і неділю, оскільки нам стало відомо про значні загрози для роботи фестивалю і громадської безпеки. Хоча ми твердо дотримуємося нашої вчорашньої заяви, це рішення було ухвалене з метою гарантування безпеки всіх гостей фестивалю, персоналу і волонтерів. Це безпрецедентний крок для TIFF», – йдеться в заяві фестивалю.

Однак організатори міжнародного фестивалю вважають, що стрічка «Росіяни на війні» «заслужив місце в програмі фестивалю». Вони прагнуть показати його, коли це буде безпечно.

Генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко відреагував на заяву організаторів фестивалю:

«Припинення Міжнародним кінофестивалем в Торонто показу фільму «Росіяни на війні» колишнього документаліста Russia Today є єдиним правильним рішенням. Цей проєкт уже завдав суттєвої шкоди репутації фестивалю та дав Росії шанс на подальший підрив демократії».

Олег Нікуленко додав, що Україна продовжує боротьбу з російською пропагандою всіма мирними та законними способами.

Нагадаємо, на Венеційському кінофестивалі показали фільм «Росіяни на війні». Україна висловила протест. Народні депутати надіслали лист до канадського парламенту із закликом не допустити показ фільму «Росіяни на війні» російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової на кінофестивалі в Торонто. Міжнародний кінофестиваль планував показати стрічку «Росіяни на війні» у Торонто. На їхню думку, фільм не містить ознак «російської пропаганди». Вони називають її «документальним» «канадсько-французьким» продуктом, який «зняли без відома або участі російських державних органів». Від показу цієї стрічки відмовився лише канадський мовник TVO, через який був профінансований фільм «Росіяни на війні».


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...