Третину громади Торецька вже окупували росіяни, а на інших ділянках тривають бої

1 хвилина на читання
Зображення посту: Третину громади Торецька вже окупували росіяни, а на інших ділянках тривають бої
Фото: Getty Images

Близько 30% Торецької громади вже контролює російська армія, повідомив начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик в ефірі телемарафону. При цьому окупанти щодня обстрілюють житлові квартали артилерією, тактичною авіацією, керованими авіабомбами.

«Намагаються ворожі ДРГ проникати у житлову забудову, на об’єкти критичної інфраструктури, проникаючи незначними групами по 3-5 осіб, які поступово накопичуються та намагаються кількістю “давити” та захоплювати території міста безпосередньо, в цілому впливаючи на ситуацію та здійснювати більш інтенсивні обстріли громади», — сказав Чинчик.

У Торецьку немає води, газу та електропостачання. При цьому, за даними Василя Чинчика, близько 1400 жителів залишаються у місті, дітей серед них немає, за офіційними даними.

З Торецька продовжують евакуювати людей — по 3-5 жителів вивозять броньованим транспортом, також майже щоденно близько 20 жителів виїжджають власними автівками з громади у більш безпечні регіони.

Напередодні ми повідомляли, що бійці Об’єднаної штурмової бригади Нацполіції «Лють» тримають оборону Торецька, що в Донецькій області. 

 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...