• Війна

У Білому домі не знали про наступ на Курськ, але продовжать підтримувати Україну

1 хвилина на читання
Зображення посту: У Білому домі не знали про наступ на Курськ, але продовжать підтримувати Україну
Фото: Reuters

Речниця Білого дому Карін Жан Пʼєр підтвердила, що США не знали про операцію в Курській області. Тому хочуть звернутися до України за подробицями. При цьому США продовжать підтримувати Зеленського в його рішеннях.

Про це Карін Жан Пʼєр заявила під час брифінгу у середу, 7 серпня, пише «Голос Америки».

Речниця зауважила, що позиція США проти застосування зброї по території Росії є незмінною. Однак вона наголосила, що Україна має право захищатися від Росії.

«Треба пам’ятати, що в цьому регіоні (Курській області) є російські війська. Вони там знаходяться, атакують з цього регіону Україну. Не можна про це забувати», — сказала посадовиця.

США продовжуватимуть підтримувати Україну в її зусиллях захиститися від окупантів. Але Жан Пʼєр відмовилася відповідати на питання про застосування саме американської зброї в цій операції.

Також речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, Україна не обговорювала зі Сполученими Штатами операцію в Курській області.

«Не дивно, що українці не повідомляли нас, якщо вони мають точну тактику, перш ніж втілити її. Це війна, яку вони ведуть. Ми надаємо їм обладнання та поради, але коли йдеться про повсякденну тактику, іноді ми спілкуємося з ними, іноді — ні. І доречно, щоб вони самі ухвалювали ці рішення», — наголосив речник Держдепу.

Зображення посту: У Білому домі не знали про наступ на Курськ, але продовжать підтримувати Україну
Фото: АР

Нагадаємо, росіяни пишуть, що українські військові зайняли три населені пункти в Курській області. Офіційних повідомлень він Генштабу ЗСУ з цього приводу ще не було.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...