• ВАЖЛИВО

У Харкові затримали військового, який співпрацював з росіянами й хотів навести ракету на свій підрозділ

1 хвилина на читання
Зображення посту: У Харкові затримали військового, який співпрацював з росіянами й хотів навести ракету на свій підрозділ
Фото: СБУ

Правоохоронці затримали нещодавно мобілізованого російського агента у Харкові. Він мав скоригувати повітряний удар по одному з підрозділів своєї бригади ЗСУ, повідомляє СБУ.

«Для наведення вогню фігурант позначив «потрібні» локації на гугл-карті та відправив відповідний скріншот своєму російському куратору», — йдеться в повідомленні.

За співпрацю росіяни обіцяли «евакуювати» чоловіка до Росії. За інструкцією воєнної розвідки РФ перед обстрілом зрадник мав прибути до визначеного місця на передовій, а окупанти – створити для нього «коридор» для переходу лінії фронту.

Але чоловіка затримали в Україні. Під час обшуку у нього вилучили телефони, які він використовував для зв’язку з російською спецслужбою.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також: Рух опору у Луганську нагадує, що містяни чекають на Україну

 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...