У Міноборони розробляють нові сухпайки — враховуватимуть релігійні, медичні та етичні потреби

1 хвилина на читання
Зображення посту: У Міноборони розробляють нові сухпайки — враховуватимуть релігійні, медичні та етичні потреби
Фото: Міноборони

З грудня українські захисники отримуватимуть нові сухпайки. Наразі їх склад розробляють. Планують збільшити різноманітність продуктів, зокрема рослинними, кошерними та халяльними наборами. Про це повідомила пресслужба відомства.

«Наша мета – забезпечити всі потреби наших військовослужбовців, враховуючи їхні переконання, здоров’я та етичні принципи. Ми прагнемо створити умови, в яких кожен захисник України почуватиметься комфортно і впевнено. Знаємо, що багато наших військових дотримуються різних релігійних традицій або мають особливі дієтичні потреби, тому ми активно співпрацюємо з релігійними громадами та експертами в галузі харчування. Ми також розуміємо важливість етичного вибору, тому рослинні сухпайки стануть важливою частиною нашої нової стратегії. Це не лише питання харчування, але й поваги до переконань кожного бійця», – підкреслив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

ДОТ спільно з Міноборони вже провели консультації з представниками Православної церкви України, Української греко-католицької церкви, ісламських та юдейських громад, а також громадських організацій «Кожна Тварина» та UAnimals, які працюють у сфері захисту прав тварин, та представниками ринку.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...