• ВАЖЛИВО

У Верховну Раду внесли законопроєкт, який спрощує процес отримання компенсації мешканцям ТОТ

1 хвилина на читання

Для українців, які не можуть внести інформацію про пошкоджене житло до Державного Реєстру речових прав (ДРРП), пропонують спростити процедуру підтвердження права власності. Відповідний законопроєкт вже внесений до Верховної Ради. Про це повідомили у Мінреінтеграції.

Переселенці стикаються з проблемою відсутності доступу до документів БТІ щодо нерухомості, яка знаходиться на ТОТ або на територіях бойових дій.

«Це створює проблему з отриманням компенсації за програмою єВідновлення за пошкоджене або знищене житло для осіб, чиє право власності на нерухомість виникло до 2013 року і запис про яке у Держреєстрі речових прав відсутній.З метою вирішення цього питання групою депутатів було зареєстровано законопроєкт № 11440», — йдеться в повідомленні.

Документом пропонується унормувати адміністративну процедуру та надати державним реєстраторам і нотаріусам право вносити відомості до електронного Державного реєстру речових прав на підставі правовстановлювальних документів без підтвердження інформації від БТІ.

Читайте також: Бета-тестування завершено. Мешканці окупованих територій можуть подати заяви до Міжнародного Реєстру про пошкоджене житло через «Дію»

Зображення посту: У Верховну Раду внесли законопроєкт, який спрощує процес отримання компенсації мешканцям ТОТ
Фото: відкриті джерела

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...